Početna Naši u Nemačkoj Naši u Hamburgu Vodič kroz Hamburg

Vodič kroz Hamburg

Posetite Hamburg i imaćete uspomene za prepričavanje! U svojoj ponudi imamo veliki broj interesantnih tura – od Hamburga na vodi, preko zelenih tura do personalizovanih tura. 

Zdravo, ja sam Dejan i živim u divnom gradu, Hamburgu. Kada sam se doselio ovde nisam znao baš ništa o njemu sem da je luka i da se nalazi na severu Nemačke. Za mene, kao osobu koja obožava putovanja i ima sastavljenu duuuugu listu destinacija, otkriće Hamburga je predstavljalo pravo iznenađenje i šok. Najviše zbog toga što jedan ovakav grad uopšte nije bio na mojoj listi. Odmah sam počeo da se upoznajem sa njim, ali sam kasnije poželeo da sve te informacije podelim sa društvom.

Uz pomoć mojih prijatelja sa Nemačkog kutka napisao sam seriju tekstova o Hamburgu.

Moju ljubav prema Hamburgu počeo sam da delim i tokom tura na našem ili engleskom jeziku. U ponudi su:

  1. Hamburg – priča o biseru severne Evrope
  2. Hamburg na vodi
  3. Hamburg zeleni grad
  4. Bicikl tura po Hamburgu
  5. Personalizovana tura u zavisnosti od Vaših želja i raspoloživog vremena

⚓ Malo o Hamburgu

Hamburg je drugi grad po veličini u Nemačkoj i najveći grad Evropske Unije koji nije ujedno i glavni grad. Smešten je na rekama Alster i Laba i predstavlja najveću luku Nemačke, a ujednu i jednu od najvećih luka u Evropi, te ga zbog toga Nemci zovu “kapija ka svetu”. Simbioza između istorijskih radničkih i lučkih građevina i savremene arhitekture čine ovaj grad neverovatno skladnim i kompaktnim i, pre svega, unikatnim.

Za razliku od brojnih drugih turističih destinacija, Hamburg čuva sebe od popularnosti koja prati takve gradove, iako ni malo ne zaostaje, pa čak i prevazilazi brojne gradove po svojoj lepoti i atrakcijama. U svojoj raznolikoj ponudi ima izuzetno zanimljive i nesvakidašnje muzeje kao što su internacionlani pomorski muzej, muzej čokolade i nezaobilazni “Miniatur Wunderland” (muzej minijatura), muzej – ruska podmornica U-434, ali i brojne druge. Uz to, zbog svoje bogate i burne istorije pun je spomenika koji iza sebe imaju zanimljive priče.

Hamburg je i jedan od najzelenijih gradova Evrope sa prostranim parkovima, jezerima i mrežom kanala. Ljudi u Hamburgu obožavaju da provode vreme napolju, te su staze uvek pune biciklista, šetača i džogera. Tokom letnjih meseci dovoljno je toplo da biste mogli uživati sunčajući se na plaži ili da roštiljate u parkovima. Tokom zime posetioci uživaju u kuvanom vinu i svetlucavim Božićnim trgovima koji su otvoreni širom grada.

⚓ Moji tekstovi o Hamburgu

Za Nemački kutak napisao sam seriju tekstova o biseru severne Evrope: nemackikutak.com/dejan-o-hamburgu/

Hamburg krije još mnogo priča. Saznajte nešto o njima tokom mojih tura. Javite se da se dogovorimo za vreme i mesto!

Kontakt

Ponedeljak: zatvoreno
Utorak: zatvoreno
Sreda: po dogovoru
Četvrtak: po dogovoru
Petak: po dogovoru
Subota: 09:00 – 21:00
Nedelja: 09:00 – 21:00

+49(0)17643654322