Početna Naši u Nemačkoj Naši u Nirnbergu i okolini Srpsko kulturno udruženje, Vuk Karadžić Erlangen

Srpsko kulturno udruženje, Vuk Karadžić Erlangen

SKU Vuk Karadžić ima za cilj da održava i neguje našu tradiciju, jezik, kulturu, običaje, veru, školu i folklor. Upis novih polaznika – i dece i odraslih je u toku. Dođite da se družimo!

Poštovani roditelji, učenici srpske škole i folkloraši, Srpsko kulturno udruženje se trudi da očuva naše najbitnije vrednosti više od 30 godina.

Folklor dođite svakog četvrtka od 16:00 do 18:00 časova u prostorije našeg kluba i upišite se u folklornu grupu (zbog trenutne situacije folklor se trenutno ne održava do daljnjeg).

Srpska škola omogućava nastavu za razrede od 2. do 8. i održava se svakog dana od 16 do 18 časova. Učenici srpske škole svake godine učestvuju u izvođenju bogatog i interesantnog kulturno-umetničkog programa prilikom obeležavanja dana Svetog Save.

Proslave naše udruženje tradicionalno učestvuje u gradskoj manifestaciji “Frühlingsfest” sa štandom obogaćen prepoznatljivim ukusom našeg roštilja, kolača i pića.

Književno veče i promocija romana čuvenog Mike Vlacovića Vladisavljevića – “Soba samoubice” organizovana je u našim prostorijama kome je prisustvovalo više od dvadesetag poklonika pisane reči. Delove romana čitala je Gordana Budiša, učiteljica naše škole

Upis novih članova je u toku – pridružite nam se!

Kontakt

Ponedeljak: zatvoreno
Utorak: zatvoreno
Sreda: zatvoreno
Četvrtak: 16:00 – 18:00
Petak: zatvoreno
Subota: zatvoreno
Nedelja: zatvoreno

+49(0)913122294