Projekat Femos – besplatno savetovanje na društvenim mrežama

144-NK-main-projekat-femos-savetovanje
Početna Papiri Projekat Femos – besplatno savetovanje na društvenim mrežama

Prethodnih dana pisali smo na društvenim mrežama o radu ekipe sa projekta Femos. Ovaj pilot projekat (ostvaren u saradnji nemačke savezne Vlade i Saveznog biroa za nezaposlene) pruža besplatnu podršku ženama poreklom iz non-EU zemalja u njihovoj društvenoj i profesionalnoj integraciji u Nemačkoj. Više o njima i njihovim radu možete pročitati u ovom tekstu.

📬 Zapratite Nemački kutak newsletter → i prvi saznajte o novim tekstovima, druženjima i okupljanjima i drugim novostima oko Nemačkog kutka.

Primeri tema

Ovo su neke od tema koje ekipa Projekta Femos obrađuje kroz njihov proces besplatnog savetovanja:

Kako do besplatnog savetovanja?

Kako biste dobili odgovor na Vama goruće teme, kontaktirajte savetnike sa projekta Femos – ili na Facebooku ili putem njihovog sajta njihovog sajta. Njihovi savetnici Vam stoje na raspolaganju za sva pitanja vezana za integraciju na tržište rada, zdravstvo kao i boravišnu i radnu dozvolu.

Cilj projekt

Rad ekipe sa projekta Femos ima za cilj uspešnu integraciju žena na tržištu rada. Teme savetovanja su raznolike i uzimaju u obzir specifične izazove sa kojima se žene iz non-EU zemalja suočavaju pri pristupu tržištu rada u Nemačkoj. Povezivanjem sa stručnim savetovalištima pri agencijama i centrima za zapošljavanje omogućava se kvalifikovano razmenjivanje najbitnijih i najpotrebnijih saveta.

Iz njihovog iskustva, žene najčešće koriste samoorganizovane grupe i društvene mreže tokom svog procesa integracije. Na tim platformama one postavljaju pitanja, traže savete i informacije na svom maternjem jeziku. Jedan od razloga je što društvene mreže pružaju lakšu i pristupačniju orijentaciju a nema ni jezičkih barijera. Osim na nemačkom, savetovanje je omogućeno i na 10 jezika koji se koriste na ovom projektu – arapskom, engleskom, francuskom, paštu, persijskom, portugalskom, ruskom, španskom, turskom i našem (iz organizacionih razloga jezik je nazvan “srpskim” ali naravno ljudi ih svih ex-Yu zemalja mogu da pitaju za savet).

🔍 Pronađite naše restorane, lekare, trgovine, automehaničare, prevodioce i advokate, poreske savetnike, udruženja, sportske i kulturne klubove = sve što nude Naši u Nemačkoj → nalazi se na Nemačkom kutku!

🏢 Naši u Berlinu
⚓️ Naši u Hamburgu
🍺 Naši u Minhenu
🏠 Naši u Nirnbergu i okolini
🌐 Online proizvodi i usluge

Tvoje mesto nije tu? Glasaj za tvoje mesto kako bismo ga što pre uključili na Nemački kutak!

Savetnici

Femos savetnici svojim stručnim znanjem, kvalifikacijama, kao i poznavanjem jezika i zajednice pružaju kompetentno savetovanje i odgovaraju na Vama goruće teme. Savetnici su pored raznih obuka i sami iskusili kao imigranti razne situacije tako da i iz ličnog iskustva znaju koliko je, pogotovo u početnoj fazi integracije, važno dobiti adekvatnu podršku.

Kontaktirajte savetnike sa projekta Femos koje Vam stoje na raspolaganju za pitanja u vezi sa integracijom na tržištu rada, zdravstvom i boravišnom dozvolom:

Podeli tekst na društvenim mrežama

Pronađite naše restorane, lekare, trgovine, automehaničare, prevodioce, advokate i poreske savetnike, sportske klubove i kulturna udruženja u Vašem mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slični tekstovi

📬 Prijavite se za besplatni newsletter

Novi tekstovi. Nova druženja i okupljanja. Nove zajednice. Na newsletter-u Nemačkog kutka.

Pronađite naše restorane, lekare, trgovine, automehaničare, prevodioce, advokate i poreske savetnike, sportske klubove i kulturna udruženja u Vašem mestu.